Zveza prijateljev mladine Maribor išče srčne in predane prostovoljce. Pridružite se jim

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva.

Počitnice omogočijo 1.800 otrokom

“Brez njih, vsako leto jih je več kot 200 ne bi mogli omogočiti počitnic okrog 1.800 otrokom, ki letujejo z našo organizacijo. Letovanja namreč vključujejo športno – rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in animacijske programe, ki jih pripravijo prostovoljke in prostovoljci sami,” zapišejo na ZPM Maribor.

K sodelovanju vabijo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji, športno rekreativni vzgojitelji ali vzgojitelji za psihosocialno podporo želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki na Pohorju ali v Poreču. “Ni pomembna strokovna usmerjenost, status ali spol, pomembno je, da izpolnjujejo spodaj navedene pogoje, da imajo potrebne sposobnosti in izkušnje za samostojno vodenje skupine otrok ter so pripravljeni nekaj svojega prostega časa nameniti počitniškim programom za otroke,” dodajo.

Za letošnje leto so objavili razpis za 15 spremljevalcev – vzgojiteljev za letovanje na DMZ Pohorje in razpis za 160 spremljevalcev – vzgojiteljev, 12 športno-rekreativnih vzgojiteljev in 6 vzgojiteljev za psihosocialno podporo.

“Za otroke in mladostnike je letovanje z vrstniki nepozabna izkušnja, prav tako tudi za prostovoljce, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite,” poudarjajo na ZPM Maribor.

Rok za prijavo je 10. april 2023, prijavnico oddate samo preko SPLETNE PRIJAVE.

Več podrobnosti najdete TUKAJ.

Oddaj komentar