V mariborski bolnišnici bolnikom hrano odlagajo kar na tla?

Portal Slovenske novice poroča, da so v uredništvo prejeli pismo iz bolniške sobe covid oddelka v UKC Maribor.

V njem naj bi pacient zapisal, da jih hrana na pladnju čaka kar na tleh in ne na mizi. Kot zapišejo: “V sobi leži do pet pacientov, ki so pozitivni na koronavirus. Vsak dan dobijo tri obroke, nekatere medicinske sestre pa hrano odložijo kar na tla, še preden pride hrana do pacienta. V času, ko je hrana na tleh, se sestre prosto sprehajajo po sobi in tako na nepokrito hrano prenašajo prah. Včasih je hrana pokrita s pokrovom, drugič ne.”

Zaradi tega naj bi včasih nekateri bolniki hrano tudi zavrnili. O tem naj bi seznanili zaposlene, a so dejali, da stika z njimi ne smejo imeti, saj so pozitivni.

Slovenske novice so se obrnile tudi na UKC Maribor, kjer so jim dejali, da »poteka deljenje hrane od ‘čistega’ zaposlenega, ki hrano vzame z vozička za hrano, pladnje preloži na servirne vozičke in jih nato porine v sobo, kjer jih prevzamejo ‘nečisti’ zaposleni. Zaposleni v sobah nato hrano razdelijo bolnikom na njihove nočne omarice ali servirne mizice,« so zapisali in dodali, ko vozička nimajo na voljo, »gre hrana iz rok ‘čistega’ v roke ‘nečistega’, ki hrano odloži bolniku na mizico«. Zanikajo, da bi njihovi zaposleni hrano odložili kar na tla.

Fotografije, ki so ji prejeli v uredništvo in celoten zapis najdete TUKAJ.

Oddaj komentar