Kaj se dogaja? Facebokoovi uporabniki spet prijavljajo težave z dostopom

FOTO: Pixabay.com

Družbeno omrežje Facebook je v petek sporočilo, da imajo nekateri uporabniki spet težave z dostopom do storitev oziroma aplikacij, kot so Facebook, Instagram in WhatsApp in to le nekaj dni potem, ko je prišlo do velikega globalnega izpada Facebooka in njegovih aplikacij.

Podjetje zagotavlja, da dela na tem, da stvari vrne v normalo kar najhitreje in se ob tem opravičuje. Podrobnosti težav niso znane. Facebookovi uporabniki si spet dajejo duška na Twitterju in sprašujejo kaj je spet narobe.

Spletna stran za spremljanje interneta Down Detector je pokazala porast prijav težav z dostopom do Facebooka, Instagrama in tudi WhatsAppa.

V ponedeljek kar 6 urni mrk

V ponedeljek več kot šest milijonov ljudi ni moglo priti na svoje strani več kot šest ur. Podpredsednik Facebooka za infrastrukturo Santosh Janardhan je sporočil, da je bila to posledica konfiguracijskih sprememb na usmerjevalnikih (routerjih), ki usklajujejo spletni promet med podatkovnimi centri.

Facebook je prav tako v petek sporočil, da bo na svojih straneh prepovedal prodajo zemljišč v Amazonskem pragozdu. Facebook se zagovarja zaradi obtožb, da postavlja dobiček pred javno dobro in ta ukrep je posledica tega.

“Dopolnjujemo svoje komercialne politike, da izrecno prepovemo nakup ali prodajo vseh vrst zemljišč v ekološko zaščitenih območjih tako na Facebooku, Instagramu kot tudi WhatsAppu,” je sporočilo podjetje.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar