Župan prebivalstvo poziva k cepljenju, a tudi na njegovi občini 100 ljudi ne izpolnjuje pogoja PC

Včeraj je mariborski župan jasno izrazil podporo uvedbi pogoja PC.

Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je ob začetku včerajšnje novinarske konference najprej pozval vse, ki se še niso cepili, da to storijo. Pokazal je tudi potrdilo, da je sam dvakrat cepljen, namerava se cepiti tudi s tretjo dozo. Na tem mestu je pozval: “Vem, da odločitev ni lahka. Nihče ni popoln zmagovalec. Niti tisti, ki smo se cepili. Dejstvo je, da živimo v skupnosti in da je odgovornost vseh nas, da poskrbimo za zdravje, ne samo za svoje.”

Od zaposlenih na občini pogoj PC izpolnjuje 200 ljudi, 100 pa ne

V nadaljevanju je dejal, da je skrajni čas, da se sprejmejo konkretnejši ukrepi, kar so že ugotovili v državah, ki imajo večjo precepljenost. Izrazil je tudi podporo pogoju PC. Zato smo na Mestno občino Maribor naslovili vprašanji, koliko zaposlenih je cepljenih in koliko ne. “Števila cepljenih ne zbiramo (se tudi iz dneva v dan spreminja), imamo pa število tistih zaposlenih, ki izpolnjujejo pogoj PC – to je cca. 200 zaposlenih. Cca. 100 tega pogoja ne izpolnjuje (tudi ta številka se dnevno spreminja),” so nam sporočili.

Ni prepričal zaposlenih na občini? 

Očitno torej na mariborski občini kar tretjina zaposlenih ne izpolnjuje pogoja PC (prebolevnik, cepljen). Kljub temu, da župan Saša Arsenovič že nekaj časa močno zagovarja cepljenje in poziva prebivalce, da ga opravijo, pa mu očitno ni uspelo prepričati niti zaposlenih na občini. Torej kakšen vzor lahko ponudijo prebivalstvu na mariborski občini, kjer pogoj PC izpolnjuje 200 zaposlenih, 100 pa ne.

Oddaj komentar