ZPS prijavila Nintendo zaradi prezgodnje pokvarljivosti igralne konzole

Nintendo Joy-con. Vir: Nintendo

V številnih evropskih državah so se potrošniki pritožili, ker so imeli težave z igralnim ploščkom konzole Nintenda Switch. Skupaj je zbranih skoraj 25.000 pritožb, Zveza potrošnikov Slovenije jih je prejela 54.

ZPS se je skupaj z evropsko potrošniško organizacijo BEUC odločila za vložitev prijave zoper Nintendo na Evropsko komisijo in tržni inšpektorat. Razlog za prijavo so sistemske težave s funkcionalnostjo igralne konzole Nintendo Switch. Potrošniki so o težavah poročali v številnih evropskih državah, od Francije, Belgije, Nizozemske, Portugalske, Italije, Norveške, Slovaške, Slovenije do Grčije.

V Sloveniji je Zveza potrošnikov prejela 54 pritožb potrošnikov, ki so imeli težave z igralnim ploščkom konzole Nintenda Switch. Okvara, splošno znana kot ‘Joy-Con Drift’, povzroča nenadzorovano premikanje likov sredi igre, zaradi česar je igralna konzola povsem neuporabna. Iz prejetih pritožb potrošnikov izhaja, da so se igralni ploščki kar v 88 % primerov pokvarili znotraj dveh let od nakupa.

V imenu Zveze potrošnikov Slovenije in potrošniških organizacij iz več evropskih držav je BEUC vložil prijavo na Evropsko komisijo ter nacionalne nadzorne organe varstva potrošnikov v teh državah zaradi prezgodnje pokvarljivosti in opustitve za potrošnike bistvenih informacij (na podlagi evropske direktive o nepoštenih poslovnih praksah), so zapisali pri ZPS.

Oddaj komentar