Zdravstveni inšpektorat lani izrekel globe v skupni višini 483.000 evrov

VIR: Pixabay.com/slika je simbolična

Vlada je na seji sprejela poročilo o delu zdravstvenega inšpektorata za leto 2022. Inšpektorat je lani izrekel 3493 ukrepov, skupni znesek izrečenih glob je znašal skoraj 483.000 evrov. Največ ukrepov je bilo izrečenih v povezavi s covidom-19 in pacientovimi pravicami, so navedli na ministrstvu za zdravje.

Zaradi tveganja, ki se je pojavilo z epidemijo covida-19, je inšpektorat v začetku leta prioritetno še izvajal nadzor nad predpisi, izdanimi z namenom obvladovanja in zajezitve te nalezljive bolezni. Po izboljšanju epidemiološke situacije in prenehanju veljavnosti vladnih odlokov, odredb ter pravilnikov ministrstva za zdravje pa je inšpektorat v aprilu 2022 pričel izvajati redni nadzor tudi na drugih področjih.

Inšpektorji so skupaj opravili 21.186 inšpekcijskih pregledov in odvzeli 411 vzorcev različnih vrst proizvodov in materialov za laboratorijske analize. Inšpekcijski nadzor je bil v letu 2022 opravljen na vseh področjih, razen na področju presaditev delov telesa zaradi zdravljenja, so navedli na ministrstvu za zdravje.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar