Za prebivalce naše regije še danes ukinjene omejitve za vstop na Hrvaško

FOTO: Pixabay.com

ECDC je objavil nov zemljevid Evrope. Zelena le vzhodna kohezijska regija, zahodi del Slovenije pa ni zelen.

Spremenjeni kriteriji semaforja Evropskega centra za nadzor bolezni. V Sloveniji so namreč po novem zelene primorsko-notranjska, jugovzhodna Slovenija, posavska, zasavska, savinjska, koroška, podravska in pomurska regija. Oranžne pa ostajajo goriška, obalno-kraška, gorenjska in osrednjeslovenska regija. Za prebivalce zelenih regij se za vstop na Hrvaško ukinjajo vsi pogoji in to takoj.

Spremembe stopijo v veljajo takoj

“Če pride do uvrstitve Republike Slovenije ali nekaterih regij na tako imenovani zeleni seznam, se bo potnikom skladno s trenutno veljavnim odlokom omogočil vstop v Republiko Hrvaško pod enakimi pogoji kot pred pojavom bolezni covid-19, če ne kažejo znakov bolezni ali niso bili v tesnem stiku z obolelo osebo,” so včeraj za žurnal24.si zagotovili na hrvaškem ministrstvu za notranje zadeve. Hrvaški odlok se namreč sklicuje neposredno na zemljevid ECDC, zato so tudi spremembe uvrstitve posameznih držav takoj uveljavljene.

Prebivalci goriške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in gorenjske statistične regije za vstop na Hrvaško še naprej potrebovali PCT pogoje, prebivalci drugih regij pa bodo šli na Hrvaško lahko le z osebno izkaznico, tako kot pred epidemijo.

Oddaj komentar