Zaživel portal Virtualni informativni dnevi

izobraževalne ustanove se že pospešeno pripravljajo na informativne dni v petek in soboto (12. in 13. februarja), ki bodo prvič potekali samo preko virtualnih orodij.

Šole in domovi se bodo poslužile različnih spletnih orodij, številne pa so se odločile za portal Virtualni informativni dnevi, ki bo vsem izobraževalnim ustanovam omogočil, da bodo svoje bodoče dijake in študente nagovorili preko spleta, na inovativen in sodoben način.

Včeraj so testno zagnali portal www.informativni-dnevi.si, izobraževalne ustanove pa mrzlično nalagajo in dopolnjujejo vsebine, ki jih bodo kar najbolje predstavile bodočim dijakom in študentom.

Novost v slovenskem prostoru

Platforma predstavlja popolno novost v slovenskem prostoru, saj bodo učenci in dijaki prvič dobil sodoben vpogled v priložnosti, ki jih ponuja slovenski izobraževalni sistem. Na portalu šole in domovi predstavljajo svoje programe in prednosti na strukturiran in enoten način, ki bo učencem in dijakom poenostavil odločitev o nadaljevanju šolanja. Portal uporablja sodobno uporabniško izkušnjo, ki obiskovalcem omogoča, da bodo našli nabor ustreznih šol na podlagi svojih preferenc, interesov in regije. Portal podpirata tudi karierni svetovalnici Všečkam in grem ter Karierni plac, ki sta zagotovila tudi strokovne uporabne informacije.

Javen bo do konca oktobra

Največji poudarek portala je na interaktivnosti, saj bo izobraževalnim institucijam omogočal, da v času informativnih dni (12. in 13. februarja), svoje bodoče dijake in študente nagovarjali s pomočjo naprednih spletnih predstavitev v živo, jih povabili k spletnemu klepetu, jim ponudili virtualni ogled svojih prostorov, odgovarjali na njihova vprašanja in jim zagotovili vse relevantne informacije v obliki stalnih vsebin. Portal bo
izkoristil vse prednosti, ki jih ponuja splet, saj bodo npr. šole svoje predstavitve v živo lahko posnele in jih objavile na portalu. Tako bodo učenci in dijaki dobili možnost, da si lahko ogledajo predstavitve več šol in ne bodo več omejeni samo na tri termine kot do sedaj.

Portal bo ostal javen do konce oktobra 2021, ko je načrtovana njegova nadgradnja za novo vpisno leto.

Sicer pa smo o letošnjih informativnih dnevih spregovorili tudi na napi televiziji, spodaj si lahko ogledate oddajo Na glas.

Oddaj komentar