V prometni nesreči na avtocesti umrl voznik kombiniranega vozila

Nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini avtocestnega izvoza Dramlje, v smeri proti Mariboru. V prometni nesreči je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila.

Do nesreče je prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj.

56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila za ves promet dve uri in pol zaprta. Trenutno promet poteka po prehitevalnem pasu.

Žal se je danes znova pokazalo, da se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah na avtocesti še vedno ne razvrstijo tako, da bi vzpostavili reševalni pas, ki je dovolj širok za prihod intervencijskih vozil na kraj. Vsi moramo vedno upoštevati, da s pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost njihovega preživetja.

Oddaj komentar