Zaprisega Arsenoviča: “To je moja zaveza vam in vsemu Mariboru”

Mariborski mestni svetniki so se danes zbrali na ustanovni seji, na kateri so se najprej seznanili z izidi lokalnih volitev, nato pa je zaprisegel stari in novi župan Saša Arsenovič.

Spoštovane mestne svetnice, mestni svetniki, drage Mariborčanke, dragi Mariborčani, cenjeni mediji. Prisegam, da bom dolžnost župana opravljal vestno in odgovorno, spoštoval pravni red Republike Slovenije in Mestne občine Maribor in z vsemi močmi deloval za blaginjo občank in občanov ter napredek in razvoj Mestne občine Maribor. to je formalna prisega vsakega župana in je stvar poslovnika,” je med drugim uvodoma dejal.

“Skupaj nam je uspel razvojni preboj”

V nadaljevanju pa: “Dovolite še nekaj mojih manj formalnih in v prihodnost usmerjenih misli. Z današnjo konstitutivno sejo zaključujemo stari mandat in župana in mestnega svet in začenjamo z novim. Želel bi se zahvaliti vsem mestnim svetnicam in svetnikom v prejšnji sestavi za opravljeno delo, ki je pripomoglo k temu, da sem ponovno izvoljen za župana MOM, kar razumem kot veliko pohvalo in tudi veliko obvezo za naprej. Skupaj nam je uspel razvojni preboj in na opravljeno delo preteklega mandata smo upravičeno lahko ponosni. Veliko stvari, ki so že v delu se še ne vidi in jih ljudje niso mogli začutiti in vzeti za svoje in to veselje v 2023/24 je pred nami.”

“Še včeraj smo bili mnogi politični tekmeci. Danes smo sodelavci.”

“Novoizvoljenim mestnim svetnicam in svetnikom čestitam za izvolitev. Veselim se skupnega dela v dobro MOM in s tem tudi velik doprinos širše v regiji tako Pohorja kot naše ljube štajerske. Še včeraj smo bili mnogi politični tekmeci. Danes smo sodelavci. Smo mestna družina, v katero so upravičeno uprte oči javnosti in v tej dvorani s spoštljivim imenom generala Maistra bomo sprejemali odločitve, ki bodo imele vpliv na vse naše someščane in verjamem, da bomo pri tem znali gledati samo naprej.”

“Prizadeval si bom, da odločitve sprejmemo na osnovi strokovnih podlag in z vključevanjem vseh, po možnosti seveda s konsenzom. Kadar smo povezani Mariborčanke in Mariborčani nam gre bolje, ne samo zato, ker imamo boljši občutek, ampak smo takrat tudi bolj učinkoviti. Cilj je jasen: Maribor vsak dan boljši, za vse in na vseh področji. To je moja zaveza vam in vsemu Mariboru. Verjamem in želim, da bomo čez štiri leta ugotovili, da smo uredili vprašanje podfinanciranosti MOM, da smo zgradili dva nova zdravstvena domova, dokončali center Rotovž, podrpli investicije na področju znanja, medicine in gospodarstva.”

“To je moj drugi mandat, zato za dosego ciljev ne bom taktiziral, ne sklepal škodljivih kompromisov, ki bi ogrožali prej našteto.”

Celotno zaprisego si lahko ogledate na 59. minuti:

Oddaj komentar