Žan Kranjec na veleslalom s posvetilom tragično preminulem očetu

Žan Kranjec. (Fotografija je simbolična). Vir: FB Žan Kranjec

Žan Kranjec je na startnem seznamu četrtega moškega veleslaloma sezone 2020/21 za točke svetovnega pokala v Alta Badii.

Njegov nastop je bil vprašljiv, a se je odločil, da bo po družinski tragediji nadaljeval sezono. Najboljši slovenski alpski smučar bo svoj veleslalom posvetil očetu, ki je nedavno umrl.

Njegov današnji nastop bo nekaj posebnega. Nastopil bo na svoji jubilejni stoti tekmi svetovnega pokala, veleslalom po Gran Risi pa bo tudi prvi po smrti očeta, ki je izgubil življenje v delovni nesreči.

“Dad, for you!” 

Kranjec bo izjemoma nastopil brez sponzorske čelade. Namesto te si bo nadel čelado s sporočilom, da nastopa v spomin na očeta. “Dad, for you!” oziroma “Oče, zate” bo napis na čeladi, ki so ga odobrili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi.

Vodičan bo na startu prve vožnje veleslaloma, ki se bo začela ob 10. uri, nosil startno številko 3. V Alta Badii je bil v zadnjih štirih sezonah dvakrat tretji, enkrat četrti in enkrat deveti.

Na startu nedeljske tekme je tudi Štefan Hadalin, ki je zadnje veleslalomske točke osvojil s 25. mestom 2. februarja letos v Garmisch-Partenkirchnu.

Na delu tudi ženske 

V Val d’Iseru v Franciji bo po 295 dneh na sporedu svetovnega pokala znova ženski superveleslalom. Na startu tekme z začetkom ob 11. uri bosta dve Slovenki.

Ilka Štuhec bo startala kot 20., Maruša Ferk kot 37. Štuhčeva je bila na superveleslalomih v Val d’Iseru najvišje sedma pred štirimi leti, ko je na tem prizorišču v Savojskih Alpah pred tem zmagala na smuku in v alpski kombinaciji.

Tokrat je smukaški preizkušnji končala na četrtem in sedmem mestu.

Na superveleslalomih v Val d’Iseru so bile tudi že slovenske stopničke, in sicer trikrat tretje mesto po zaslugi Tine Maze (2014), Mojce Suhadolc (1995) in Jureta Franka (1983).
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar