Žalostna zgodba: 11-letna hči z nepokretno mamo in babico biva v nevzdržnih razmerah

Znova žalosten primer s štajerskega konca. 11-letna hči, njena nepokretna mama in babica živijo v slabih razmerah. Ker se je zgodba aprila 2022 znova začela deliti pojasnjujemo: “Zgodba je bila objavljena marca lani in je v tem času že zaključena, hvala vsem, ki ste se odzvali in pomagali.”

11.04.2022: V društvu, kjer so zbirali sredstva in kamor ste v zadnjih dneh ponovno nakazali nekaj denarja, pa so dejali: “Prosimo, da javnost ponovno obvestite, da gre za lansko zgodbo. Vsekakor pa smo zelo hvaležni, da se je ponovno zbralo v samo nekaj dneh veliko sredstev, (saj gospa V z družino še nima zgledno urejene hiške – razen novih oken in nekaj malenkosti) in je donacije zelo, res zelo vesela), ki jih bomo nakazali na vesele nogice in bomo do zadnjega centa porabili denar za točno to, kar bo gospa V in družina želela.”

“Znotraj pa plesen in vlaga. Mama takoj po rojstvu hčerke hudo zbolela, je nepokretna, mož jo je zapustil in 24 ur popolnoma odvisna od babice. Z bornim mesečnim dohodkom jim ne znese, da bi si lahko uredile bivanje,” na družabnih omrežjih zapiše Katarina Goričan, ki je družini priskočila na pomot.

Mama vse razume, a ne more govoriti in se premikati

Babica se je, kot še zapiše Goričanova, zjokala pod težo neizprosnih bremen, tako fizičnih kot psihičnih. “Deklica je molčeča in skromna, nima prijateljic, ker jo je sram v kakšnem živi. Z babico spita v isti postelji, ki je vsa udrta, poleg njiju pa v izposojeni invalidski postelji vse dneve preleži uboga mama, ki sicer vse razume, a ne more govoriti in se premikati.”

“Vrnimo jim upanje v dobroto soljudi”

Menjave je potrebna tudi dotrajana kuhinja. Poleg vsega bi potrebovali tudi novo invalidsko posteljo, obnovo dela hiše, v katerem živijo, okna, vrata, krovce, donatorje kritine, fasaderje, knauf mojstre in ostale, da bi deklici uredili svojo sobo. “Oblačila jim niso tako pomembna, najbolj potrebujejo obnovo, ker so razmere nevzdržne. Dajmo, prosim vas, stopimo skupaj za te pozabljene, spregledane in jim vrnimo upanje v dobroto soljudi,” zapiše Katarina Koričan.

 

Oddaj komentar