Zadnja priložnost, da raziščete Koruzni labirint v Mariboru: Ta petek ga lahko obiščete tudi ponoči

Še zadnjič to sezono, se boste lahko podali v raziskovanje Koruznega labirinta.

Tematski park v koruznem polju, ki je že šesto leto razveseljeval staro in mlado se pripravlja na spravilo koruze. Ta vikend se lahko še zadnjič podate na raziskovanje.

“Petnajst interaktivnih postaj, neraziskani labirint in skrite točke so dogodivščina, ki jo je težko primerjati. Mešani občutki obiskovalcev ob prihodu, vprašanja kot; Kaj pa če se izgubimo? Ali Ali se je že kdo izgubil? Kaj pa če bomo prvi? S spoštovanjem do neznanega večina odraslih obiskovalcev vstopa v Koruzni labirint. Otroci, ne oni se ne sprašujejo če se bodo izgubili, oni se zapodijo v labirint in tam ugotavljajo če so se izgubili,” so nam pojasnili iz Zavoda v Naravo.

Ljudje se radi izgubimo, radi raziskujemo in tavamo. “Daje neki občutek svobode, da so mogoče različne poti. Da, bomo na koncu vendarle našli pot. Strategije so različne, nekateri prosijo za namig ob vstopu, nekateri prosijo za pomoč obiskovalce. Nekateri obiskovalci pa preprosto združijo moči v labirintu in postaje poiščejo skupaj,” dodajo.

Raziskovanje po labirintu lepo razkriva tudi dinamiko odnosov v družini, med prijatelji in karakter otrok. Kdo bo vodil, koga bomo poslušali, kdo ima prav, kdo je kriv, da smo se izgubili?

Zadovoljstvo ob opravljeni nalogi, pa vendar daje dober občutek. ”Vse postaje smo našli!” radi vzkliknejo otroci, ko jim le uspe poiskati tudi tiste skrite postaje. Te so letos kar izziv, pa ne ker bi bile tako zelo skrite, temveč ker je potrebna dobra organizacija in sodelovanje, in tudi suvereno skozi neraziskani del labirinta, pojasnijo.

Ta vikend, natančneje že od petka naprej, se boste v labirint lahko podali še zadnjič to sezono. V petek 13. labirint vabi tiste, ki ga upajo obiskati ponoči, v soboto in nedeljo pa bo na voljo dnevni obisk. V ponedeljek bodo poiskali izgubljene in v naslednjem tednu poželi koruzo, ki je namenjena za krmo živali, zaključijo.

Oddaj komentar