Začenja se 29. festival Lent

Vir: Festival Lent

V Mariboru se danes začenja Festival Lent, ki zaradi varovanja zdravja ljudi letos še ne bo polnil velikih tribun, bo pa po navedbah organizatorjev zagotovo napolnil srca in mestu vrnil nekdanji značilni utrip ob začetku poletja. V devetih dneh bo raznovrstno dogajanje na več kot 30 prizoriščih po mestu, v manjšem obsegu pa vse do jeseni.

Medtem ko je bil festival lani zaradi epidemije covida-19 prestavljen na zaključek poletja, bo letos osrednje dogajanje znova v ustaljenem terminu ob zaključku šolskega leta. Še vedno pa ne bo večjih festivalskih prizorišč, kakršna sta bila v preteklosti oder na Dravi ali Trg Leona Štuklja z več tisočglavim občinstvom, ampak bo dogajanje na manjših prizoriščih z omejenim obiskom.

Največje prizorišče je Rotovški trg, ki lahko sprejme okoli 650 ljudi

Tam bo danes nastopil že razprodani hrvaški pevec Gibonni, v prihodnjih dneh pa med drugim Siddharta, MI2, Big Foot Mama in S.A.R.S.

Pri Vodnem stolpu bo letos ponovno Jurčkov oder z manjšimi glasbenimi zasedbami, v Dravski ulici Oder KMŠ in oder za klasično glasbo v Dvorani Union. Stand up in otroški program bosta v Vetrinjskem dvoru, znova bo pestro družinsko dogajanje v okviru Art kampa v Mestnem parku.

Festivalskemu dogajanju se znova pridružujeta mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica in program Živa dvorišča, letos prvič pa Festival Lent sovpada tudi z gledališkim festivalom Borštnikovo srečanje, ki se zaključi v nedeljo.

Do 3. julija se bo po besedah direktorja Narodnega doma Maribor Vladimirja Rukavine zvrstilo skupno 270 prireditev na 36 različnih prizoriščih, obenem pa bodo z manjšimi dogodki ob koncih tedna popestrili dogajanje v Mariboru še skozi vse poletje. Dokončno se bo festival zaključil 3. septembra z Operno nočjo na Glavnem trgu.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar