Supanje vse bolj priljubljeno tudi v Mariboru

Vir: arhiva Lokalec.si

Slovenija se v tujini predstavlja kot zelena, aktivna in zdrava turistična destinacija. Med aktivnimi produkti, ki jih ponujamo in pritegnejo vse več obiskovalcev, je vse bolj priljubljeno supanje. Na supu oz. deski lahko stoje odveslate skozi središče Ljubljane, do Blejskega otoka ali mimo mariborskega Lenta. Za tovrsten način doživljanja destinacije se poleg mladih tudi vse pogosteje odločajo tudi starejši turisti.

 Festival Lent 2016

“Supanje je po svetu vse bolj priljubljena aktivnost in tudi pri nas vsako leto zanj beležimo več zanimanja,” pravi Špela Zupanc iz ljubljanskega Bananawaya. Ta med drugim nudi tečaje oziroma šolo supanja, v zadnjem času pa ponudbo vse bolj nadgrajujejo tudi s turističnimi izleti.

“Želeli smo ponuditi aktivnost, ki je drugačna,” je še dodala Zupančeva. Med drugim turiste na deski varno popeljejo po gladini Ljubljanice, Blejskega in Bohinjskega jezera, novost in vse bolj priljubljen šport oz. rekreacija pa je supanje na Dravi mimo mariborskega Lenta.

Na supih se odvijajo tudi fantovščine, dekliščine in dogodki za podjetja. “Pripravljamo tudi poldnevne in večdnevne ture po vsej Sloveniji, ki jih kombiniramo tudi z drugimi ponudniki, kot so Ljubljananjam in Watermelon Bike Tours,” je še dodala Zupančeva. Prav v povezovanju pa vidijo še veliko priložnosti za prihodnost.

Kot turistični proizvod je supanje primerno tako za družine, pare in posameznike. “Sup ture so zanimive za ljudi, ki imajo radi aktivno preživljanje prostega časa,” je poudarila Zupančeva. Sem ne sodijo le mladi, saj je vse več zanimanja opaziti tudi pri starejših, še posebej v starostni skupini od 30 do 45 let. Gledano po trgih največjo rast izkazujeta angleški in nizozemski.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar