Začel se je Teden dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije

Fotografija je simbolična.

Od danes do nedelje je Teden dobrodelnosti, ki ga Rdeči križ Slovenija pripravlja v sodelovanju s Televizijo Slovenija. Številne oddaje Televizije Slovenija bodo v tem času ozaveščale o pomenu dobrodelnosti, zbirali pa bodo prostovoljne prispevke za družine in posameznike v stiski, so v sporočilu za javnost zapisali na RTVS.

Izpostavili so, da je bil po podatkih Statističnega urada Republike Slovenija v Sloveniji v lanskem letu tveganju socialne izključenosti izpostavljen vsak osmi prebivalec. Še posebno problematična je dolgotrajna revščina, saj si ljudje zaradi nje lahko ne morejo privoščiti nekaterih dobrin, storitev in dejavnosti, ki so običajne za družbo, v kateri živijo, in se zaradi tega oddaljijo od socialnega okolja ali se celo izolirajo od družbe, so zapisali na Radioteleviziji Slovenija (RTVS).

Na Rdečem križu Slovenije (RKS) so hvaležni Televiziji Slovenija, ker razume, da se ljudje tudi zdaj vsak dan zanašajo nanje. Kot je povedala predsednica RKS Vesna Mikuž, je njihova glavna skrb počutje najbolj ranljivih. To so otroci, starejši in mnogi, ki v nastali situaciji občutijo stisko v obliki strahu, nezaupanja, nestrpnosti, obupa, občutka nemoči, praznine ali osamljenosti, je dejala.

“Pomagati jim je treba pri plačevanju položnic za elektriko, ogrevanje, vrtce … in jim ponuditi ne le hrano za osnovno preživetje, ampak kar najbolj raznovrstna živila, otroško hrano, vitaminske napitke in podobno,” je pojasnila. V organizaciji se prav v tem času pričenjajo zavedati tudi pomena dobro delujočega imunskega sistema, ki se krepi ob morju. In to celo leto, ne le poleti, je še povedala Mikuževa.

Med Tednom dobrodelnosti lahko posamezniki in podjetja prispevajo s poslanim sms-sporočilom na številko 1919, bodisi z besedo SKUPAJ in tako prispevajo en evro, bodisi z besedo SKUPAJ5 in prispevajo pet evrov. Številke za darovanje bodo odprte cel teden. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T2. Vsi navedeni mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih sms-sporočil, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Svoj prispevek lahko posamezniki nakažejo tudi na transakcijski račun RKS. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za dodatne prehranske pakete oziroma reševanju drugih stisk družin ali posameznikov.

Sicer pa Teden dobrodelnosti poteka v času, ko obeležujemo tri svetovne dneve. 16. oktober je namreč svetovni dan hrane in svetovni dan oživljanja, 17. oktober pa mednarodni dan boja proti revščini, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar