VIDEO: Po študentskem kampusu se vije vonj bograča

Študentski bogračfest 2019

Klub Študentov Lendava tudi letos v Mariboru organizira, zdaj že tradicionalno, največjo študentsko kulinarično prireditev, že 16. Študentski Bogračfest. Prireditev se je v zadnjih letih iz ploščadi pri osrednji mariborski tržnici preselila v študentski kampus zraven UŠC Leona Štuklja.

Študentski Bogračfest v Mariboru lendavski študenti uspešno organizirajo že vse od leta 2004. Program študentske kulinarične prireditve se tradicionalno deli na popoldanski in večerni del. Popoldanski del, ki se prične ob 12. uri, je namenjen študentskim ekipam iz celotne Slovenije, da se pomerijo v kuhanju najboljšega bograča, ki ga na koncu oceni strokovna komisija, ki razglasi najboljši bograč in ekipo za tekoče leto. Sicer pa Študentski Bogračfest prinaša še veliko več kot zgolj pripravo bograča.

Sicer pa je ob druženju, kuhanje druga najbolj pomembno področje Študentskega Bogračfesta, saj morajo študentje velikokrat pokazati kuharsko znanje in jim takšna prireditev da zgolj dodaten zagon in dragoceno kuharsko izkušnjo.

In prav zaradi kuharskih sposobnosti in nekaj skrivnih sestavin je prav vsaka študentska ekipa prepričana, da bo njihov bograč zmagovalen.

Sicer pa bograč nekako simbolizira tudi čut do sočloveka, empatijo in složnost, saj izhaja iz Lendave, kjer na majhnem prostoru sobivajo Slovenci, Hrvati, Madžari, Srbi in Romska skupnost in že ves čas dokazujejo, da barva kože, državljanstvo ali verska pripadnost ne delujejo izključujoče, ampak povezovalno. Po končanem tekmovanju pa sledi tradicionalno bogat večerni glasbeni program, kjer ne bo manjkala zabava ob plesu in pijači. V klubu Štuk bodo nastopili Poskočni muzikanti v baru Kaos pa bo za vzdušje in plesne ritme poskrbel DJ.

Oddaj komentar