Za direktorja Nigrada pet prijav, a nadzorni svet za polni mandat potrdil Tomaža Kavnika, dozdajšnjega vršilca dolžnosti

Nadzorni svet Javnega podjetja Nigrad, d. o. o., je na 6. redni seji za direktorja družbe s polnim 4-letnim mandatom soglasno imenoval dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Tomaža Kavnika. Funkcijo direktorja družbe s polnim mandatom bo imenovani nastopil s 1. septembrom 2023.

Na razpis za delovno mesto direktorja Nigrada se je sicer prijavilo pet oseb. Gregor Ficko, predsednik nadzornega sveta JP Nigrad, je za naš medij povedal, da se je vseh pet kandidatov tudi predstavilo NS. Z vsemi so opravili razgovor, a so se na koncu enotno odločili, da je najprimernejši kandidat Tomaž Kavnik.

Tomaž Kavnik, rojen leta 1980, je po poklicu univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva; dodiplomski študij je zaključil na konstrukcijski smeri Fakultete za gradbeništvo Univerze v Mariboru, strokovno pa se je izpopolnjeval tudi na Technische Universität Dresden, Fakultät Bauingenieurwese.

Vodil je Nigrad kot vršilec dolžnosti

Kot vršilec dolžnosti direktorja je Nigrad iz Skupine JHMB vodil od letošnjega marca; v tem času je po navajanju Nigrad izboljšal poslovne rezultate družbe, vzpostavil dialog z zaposlenimi preko sindikata družbe in sveta delavcev ter vzpostavil glavne pogoje in relacije tako poslovanja kot delovanja družbe v odnosu do družbenikov in naročnikov.

Kot še pišejo na spletni strani so pred družbo zahtevni procesi nadaljnjega prestrukturiranja in reorganizacije, ki so se že začeli izvajati, vse s ciljem povečanja njene učinkovitosti tako na operativno-tehničnem in kadrovskem kot tudi ekonomsko-finančnem področju. To bo terjalo visok angažma tako vodstva družbe in njenega nadzornega sveta kot vseh zaposlenih.

»Nadzorni svet Javnega podjetja Nigrad, d. o. o., z zadovoljstvom ugotavlja, da mu je v kratkem času delovanja v novem mandatu uspelo zagotoviti pogoje delovanja družbe, ki temeljijo izključno na podlagi strokovnih kriterijev in normativov. Tako bo nadzorni svet deloval tudi v prihodnje,« je poudaril predsednik NS JP Nigrad Gregor Ficko.

Oddaj komentar