Z Unicefovimi punčkami iz cunj pomagali tisoč otrokom

Unicefove punčke iz cunj na Pošti Slovenije. Vir Unicef Slovenija

Unicef Slovenija je sporočil, da so preko Pošte Slovenije prodali tisoč punčk iz cunj. Nakup vsake punčke omogoči enemu otroku cepljenje proti šestim nalezljivim otroškim boleznim, zato so veseli, da so s temi punčkami “rešili življenje kar 1000 otrokom”.

Unicef Slovenija se zahvaljuje Pošti Slovenije in vsem njenim zaposlenim, prav tako tudi posvojiteljem punčk iz cunj in vsem neutrudnim izdelovalkam punčk iz cunj. Pravijo pa, da se poslanstvo punčk s tem ne konča, saj lahko ljudje še vedno pridejo v poslovalnice Pošte Slovenije ter tam izberejo in posvojijo punčke iz cunj ter s tem prispevajo prispevke za cepiva.

Zakaj punčke iz cunj?

Unicefove punčke iz cunj so izdelane v Sloveniji, vsaka punčka pa simbolizira otroka iz države v razvoju. S projektom Unicef zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim v državah v razvoju. Stroški cepljenja enega otroka v povprečju znašajo 20 evrov.

Kaj zagotovi punčka iz cunj?

  • Cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu)
  • Nakup, prevoz in skladiščenje cepiva
  • Organizacijo kampanj cepljenja v državah v razvoju
  • Usposabljanje zdravstvenih delavcev na terenu
  • S projektom punčka iz cunj v Sloveniji sov preteklih letih rešili že skoraj 20.000 otrok v državah v razvoju

Oddaj komentar