Z mariborskega letališča le še dvakrat tedensko v München in Antwerpen

Letališče Edvarda Rusjana Maribor.

Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines, ki ima preko SHS Aviation iste lastnike kot Aerodrom Maribor, se je po dveh mesecih od vzpostavitve letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom odločila število letov zmanjšati na dvakrat tedensko. Namesto vsak delavnik, kot je veljalo doslej, bodo do konca poletne sezone leteli le še ob sredah in petkih.

Na spletni strani letalske družbe je tako od 16. aprila že mogoče lete rezervirati le za omenjena dva leta tedensko, vozni red pa ostaja nespremenjen. VLM Airlines je sicer pred dnevi na liniji München-Antwerpen uvedel dodatno linijo, zaradi česar isto letalo v Maribor iz Munchna prileti že ob 10.25, tri ure prej kot do tedaj, na Bavarsko pa iz Maribora odpotuje ob 11.30.
S 26. marcem je družba uvedla še povezavo med Antwerpnom in Birminghamom, med poletno sezono pa s svojimi 50-sedežnimi letali Fokker ponujajo redne dnevne lete iz Antwerpna tudi do letališča London City in Züricha.

Maribor je bil od 12. februarja do sredine aprila z Münchnom in Antwerpnom letalsko povezan vsak dan od ponedeljka do petka, vendar večjega povpraševanja ni bilo. V letalski družbi podatkov o številu potnikov ne izdajajo, a so letala večinoma letela slabo zasedena, dvakrat so morali polet v Maribor tudi odpovedati.
Na Aerodromu Maribor so v prvih dveh mesecih našteli dobrih 600 potnikov, ne gre samo za potnike na omenjeni liniji, kar je sicer nekaj več kot lani v tem času, še vedno pa daleč od obljub aktualnega upravljavca letališča, ki je podprt z azijskim kapitalom.

Načrti lastnikov Aerodroma Maribor sicer ostajajo velikopotezni, a jih še vedno vežejo predvsem na podaljšanje letališke steze, na kateri bi omogočili pristajanje in vzletanje velikih medcelinskih letal in tako Slovenijo povezali s Kitajsko.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar