Vročina bo danes popustila

Po četrtem vročinskem valu tega poletja bo vročina, ki je minuli teden dodobra segrela Slovenijo, po večjem delu države začela popuščati.

Po napovedih agencije za okolje (Arso) bo danes velika toplotna obremenitev le na delu južne Slovenije in Primorskem, kjer je uprava za zaščito in reševanje včeraj razglasila veliko požarno ogroženost.

Vreme danes 6.8.2017 in prihodnje dni, vir: ARSO

Po vročem in sončnem koncu tednu, ko se temperature ponekod po Sloveniji presegle tudi 40 stopinj Celzija, bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, napoveduje Arso. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo sprva zajele severno Slovenijo, popoldne pa še drugod.

Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer možna krajevna neurja, saj k nam prihaja hladna fronta. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer večinoma zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 26 do 32. V jugo Slovenije se živo srebro lahko povzpne tudi do 35 stopinj Celzija, še napoveduje Arso.

Obeti

Dež bo do ponedeljka zjutraj že ponehal, sicer najpozneje na vzhodu. Čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja, vročine ne bo. V torek bo večinoma sončno.

 

Oddaj komentar