Vreme se ne bo umirilo, nastale bodo nevihtne celice, ponekod bo klestila toča

FOTO: Pixabay.com

Po silovitih jutranjih neurjih se bo nevihtna aktivnost umirila, ampak ne za dolgo, so zapisali na strani Neurje.si, kjer spremljajo vremensko dogajanje.

Vremenska napoved kaže, da bo naše kraje v kratkem zajela vremenska fronta, na portalu Neurje.si že napovedujejo razvoj novih neviht na zahodnem in v osrednjem delu države. Na severu Italije se namreč že razvijajo močne superelice, ki se bodo nato verjetno zopet izoblikovale v večji konvektivni sistem, ki bo potoval proti vzhodu, severovzhodu. Ali bo ta pas dosegel naše kraje je še vprašanje, saj se zadeva pomika južneje, še opažajo.

Glede na nekatere meteorološke izračune pa ocenjujejo, da se bo okoli poldneva pričel razvoj posameznih predfrontalnih nevihtnih celic, ki bodo potovale v smeri proti vzhodu, severovzhodu, tja, kjer so pustošila že jutranja neurja. Glede na prisotno oblačnost je konvektivne energije manj, vseeno pa zadosti za razvoj močnejših neviht. Ob močnem vetru v višjih plasteh bo vseeno prisotno tudi striženje – možen razvoj superelic. Ob prehodu neviht lahko klesti tudi toča, močan veter pa lahko znova povzroča obilo preglavic, še opozarjajo.

Oddaj komentar