Vodenje Doma pod gorco prevzema Jelka Kolmanič, kako naprej še ne vedo

Jelka Kolmanič

V soboto, 1. julija, je vodenja Doma pod gorco prevzela Jelka Kolmanič. Sicer je Kolmaničeva predsednica nadzornega sveta družbe, direktorsko mesto pa je prevzela, ko nadzorniki do odhoda dosedanjega direktorja Gregorja Žigona niso izbrali njegovega naslednika, čeprav so dobili veliko prijav.

“Prijav je bilo sicer veliko, 16, ampak bilo je več kot pol nepopolnih. Ostale smo obravnavali, tudi nekaj razgovorov smo opravili, ampak nadzorni svet se za izbiro ni odločil. V Domu pod gorco so še neki drugi problemi  in se stvari še odvijajo, tako da zaenkrat se je nadzorni svet odločil, da ne bo izbire. Ker pa je direktor Gregor Žigon moral oditi na novo delovno mesto s 1. 7., smo se na nadzornem svetu odločili za začasno vodenje, dokler ne najdemo skupne rešitve,” je za Lokalec.si pojasnila Jelka Kolmanič, sicer članica Arsenovičeve Liste za Maribor in mestna svetnica.

Išče se celotna rešitev

“Ta trenutek vam ne znam povedati, za to začasno vodenje je rečeno, da bo dva meseca. V tem času se pa išče kompleksna rešitev za Dom pod gorco. Lastniki se še dogovarjajo kako naprej, ni samo stvar vodenja. Večinski lastnik je MO Maribor, majhen delež pa ima tudi Medobčinski stanovanjski sklad,” nam je še zaupala Kolmaničeva.

Težave s kadri 

Zanimalo nas je, o katerih težavah začasna direktorica govori: “Tako kot je v vseh DSO-jih, problemi so s kadri in ostalimi stvarmi. Mestna občina Maribor se zdaj ukvarja s tem, kako in kaj naprej. Jaz pa poskušam pomagati premostiti to prehodno obdobje po odhodu dozdajšnjega direktorja. Drugo pa je vse še odprto.”

Spomnimo, pred dvema mesecema oz. v sredini meseca maja je namreč nepričakovano, skorajda na začetku svojega tretjega mandata, z mesta direktorja mariborskega doma za starejše Doma pod gorco direktor Gregor Žigon napovedal, da se poslavlja od vodilnega mesta in odhaja v gospodarstvo.

Oddaj komentar