Potrjeno: Državljani z novimi boni, vrednost nižja kot so napovedovali

FOTO: Pixaaby.com

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala minister za zdravje Janez Poklukar in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Vlada je potrdila predlog novega interventnega zakona, katerega cilje je, da bi omilil posledice epidemije covida-19 na gospodarstvo. Ta panogi gostinstva in turizma po navedbah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška prinaša dodatnih 243 milijonov evrov pomoči. Predvideni so tudi novi boni, za polnoletne v vrednosti 100 in 50 evrov do konca letošnjega leta, z možnostjo podaljšanja za novih 6 mesecev.

Unovčiti jih bo možno za več različnih storitev

Po predlogu jih bodo prejele osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 30. junija 2021, in sicer polnoletni v vrednosti 100 evrov, mlajši pa v vrednosti 50 evrov. Najprej se je sicer govorili o vrednosti 120 in 50 evrov. Unovčiti jih bo mogoče za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture, veljavni pa bodo do konca tega leta.

Kot pri teh bonih, ki jih že poznamo, se bodo boni lahko prenašali med starimi starši in vnuki, ne bo jih potrebno unovčiti v enem kosu. Vsakemu ponudniku pa dajejo možnost najnižje vrednosti storitve za katere se bon koristi.

Oddaj komentar