Vmesna postaja Pohorske vzpenjače dokončana, a krožne žičnice še ne bodo takoj zagnali

Vmesna postaja Pohorske vzpenjače. Vir: Facebook, Marprom

Čeprav so na novi vmesni postaji krožne kabinske žičnice že dokončana vsa dela in tudi opravljena testiranja, Pohorska vzpenjača 1. oktobra še ne bo pričela obratovati.

Pred tem mora namreč podjetje Marprom iz Skupine JHMB kot upravljavec pridobiti uporabno dovoljenje in nato dovoljenje za obratovanje. Marprom se sicer trudi za čimprejšnjo ureditev vse dokumentacije, a sam postopek izdaje dovoljen ni v njegovi domeni, sporočajo preko Facebooka z Marproma, ki spada v Javni holding Maribor.

Opraviti morajo še strokovno-tehnični pregled

Predvidoma do konca tega tedna bo na Pohorski vzpenjači zaključen strokovno-tehnični pregled, ki ga izvaja Inštitut za varstvo pri delu in varstvo okolja, zatem pa bo sledil še tehnični pregled vmesne postaje, ki ga bo opravilo Ministrstvo za naravne vire in prostor. Na podlagi tega bo slednje izdalo Marpromu uporabno dovoljene, Ministrstvo za infrastrukturo pa dovoljenje za obratovanje.

Dovoljenja bodo predvidoma dobili v drugi polovici oktobra

Pohorska vzpenjača bo tako začela obratovati takoj po pridobitvi omenjenih dovoljenj, kar bi se po pričakovanjih lahko zgodilo v drugi polovici oktobra ali proti koncu oktobra. razlagajo na JHMB. Do takrat bo na Mariborskem Pohorju še naprej zagotovljen nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.

Načrtujejo še progo za sankanje, traso za gorske gokarte …

Nova vmesna postaja Pohorske vzpenjače predstavlja veliko pridobitev za razvoj Pohorja 365, saj omogoča širitev ponudbe z dodatnimi vsebinami za vse letne čase. Najprej z novo kolesarsko progo med vmesno in spodnjo postajo in motoričnim parkom, nadaljnje ideje pa vključujejo še traso za gorske gokarte, zipline, progo za sankanje do doline, povezovalno progo med Habakukom in vmesno postajo Pohorske vzpenjače itd.

Oddaj komentar