Vlada razrešila glavnega zdravstvenega inšpektorja in imenovala nove predstavnike sveta UKC Maribor

Vlada je razrešila Darka Mehikića s položaja glavnega zdravstvenega inšpektorja Republike Slovenije, in sicer z dnem 30. 3. 2021. Vlada je razrešila dosedanje predstavnike in imenovala nove predstavnike sveta javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center Maribor.

V svetu javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center Maribor je vlada kot predstavnike ustanovitelja razrešila dosedanje člani Jožeta Šabedra, Stanislava Natererarja in Srečka Felixa Krope.

V Svet javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni klinični center Maribor je za preostanek mandata, do 4. 9. 2021, za predstavnike ustanovitelja imenovala Kazimirja Miksića, Federica Victorja Potočnika ter Simona Trpina.

Razrešitev članov je v skladu z določbami Protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki določajo, da se predstavnika ustanovitelja v svetu javnih zdravstvenih zavodov lahko razreši na željo predstavnika ustanovitelja ali na predlog ministra.

Imenovani kandidati za nove člane izpolnjujejo pogoje za imenovanje predstavnikov ustanovitelja v svet zavoda.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar