Vlada Arsenoviču denar za vzpostavitev zasebnega hotela v Mariboru

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo mariborskemu županu oz. njegovemu podjetju Galerija Gospodka nakazalo skoraj dva milijona za vzpostavitev zasebnega hotela v Mariboru.

Če smo natančni, bo podjetje Galerija Gosposka, ki ga v času njegovega županovanja Mestni občini Maribor, vodi njegova žena Katja Arsenovič, dobilo 1.785.600,00 evrov nepovratnih sredstev.

Metem pa ima Mestna občina Maribor, ki jo vodi Saša Arsenovič likvidnostne težave, na glas se govori o neprimernem vedenju v županovem kabinetu, odpoved je dala vodja kabineta, razrešili so direktorja mestne uprave, hkrati pa napovedali, da ne bo niti štipendij za nadarjene učence. Zakaj? Ker ni denarja. Je pa državni denar za zasebne investicije županovega podjetja.

VIR: Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport

Vidno iz dokumentov ministrstva je med prejemniki sredstev na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma tudi Žički dvor, oziroma Galerija Gosposka d.o.o.

Saša Arsenovič je, še preden je postal župan, leta 2017 povedal, da je za dobrih 200 tisoč evrov kupil znani mariborski Žički dvor. Gre za srednjeveško stavbo, dvor, ki je bil do konca 14. stoletja last kartuzijanskega samostana iz Žič, lociran tik ob levem bregu Drave, v bližini Lenta, ki ga župan zadnje mesece temeljito preureja.

Kaj pa vladni denar za Mariborčane?

Morebiti, bi bilo bolje izpogajati denar za mesto, katerega vodi Arsenovič, ne za svoje podjetje. Tako bi res bil boljši servis za vse občane, kot je tako rad Arsenovič poudarjal v svoji volilni kampanji. Če kaj, je servis trenutno sodeč po vzdušju v Mariboru, slabši. Med drugim je za razočaranje poskrbela tudi zadnja novica, da je Saša Arsenovič odredil odstranitev legendarne Dravske vile iz Lenta in Drave.

Oddaj komentar