Visok turistični utrip Maribora: Rast turističnih prihodov 61 odstotna

Slika je simbolična

V juliju so v Mariboru zabeležili 32.600 turističnih prihodov in 54.000 prenočitev.

V primerjavi z julijem 2021 je rast turističnih prihodov 61 odstotna in rast prenočitev 57 odstotna, oba podatka pa sta primerljiva številkam v letu 2019. Razmerje med domačimi in tujimi prenočitvami je bilo 7/93 v prid tujim prenočitvam, ki so jih največ ustvarili turisti iz Nemčije, Poljske, Češke, Nizozemske in Avstrije.

V prvih sedmih mesecih je bila v Mariboru v primerjavi z enakim obdobjem lani rast prenočitev 159 odstotna, rast turističnih prihodov pa 128 odstotna.

Razmerje med domačimi in tujimi prenočitvami je bilo 16/84 v prid tujim prenočitvam; največ slednjih so ustvarili turisti iz Nemčije, Poljske, Hrvaške, Avstrije in Češke. Povprečna doba bivanja je bila 2,3 dni.

“Dosedanji rezultati zelo vzpodbudni”

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: “Dosedanji rezultati so zelo vzpodbudni, saj smo se v Mariboru kljub omejitvam zaradi epidemije v začetku leta po številu prenočitev že močno približali rezultatom iz leta 2019. Nadaljevanje trenda pričakujemo tudi v poznopoletnem in jesenskem obdobju, ko bomo še naprej v vrtincu raznovrstnega dogajanja – že danes bomo v mestu pozdravili 500 tekmovalcev amaterske malonogometne lige prvakov iz 17 držav. Če nam načrtov in programa dela ne bo prekrižala epidemija, sta pred nami pestra jesen in, tako kaže, uspešen zaključek turističnega leta.”

Oddaj komentar