VIDEO: Vijoličasti NK Maribor pričeli s pripravami na drugi del sezone

Zimskega premora je konec. Včeraj se je na tradicionalnem zboru ponovno zbralo 30 vijol’čnih bojevnikov NK Maribora. Danes so pričeli s pripravami, prva tekma pa jih čaka 17. januarja.

Po napornem jesenskem delu so se igralci in člani strokovnega vodstva zaslužili zimski počitek. Ta se je tudi letos zaključil s tradicionalno skupno večerjo in uvodnim druženjem. Na zboru je bilo 30 igralcev: Handanović, Obradović, Cotman, Irgolič, Rajčević, Šuler, Doumbia, Šme, Uskoković, Bajrami, Viler, Milec, Palčič, Mertelj, Vrhovec, Pihler, Ogrinec, Dervišević, Bohar, Bajde, Vršič, Hotić, Ahmedi, Kramarič, Vokić, Moravac, Tavares, Mešanović, Zahović, Ahmetović. Po dogovoru sta manjkala Marwan Kabha in Sunny Omoregie. Kabha se bo priključil ekipi v soboto, Sunny v četrtek.

Okrepitve in menjave
Nov obraz NK Maribora je Kassim Doumbia, od vijoličastega dresa pa sta se poslovila Jean-Claude Billong kot novi član Benevanta in Or Inbrom, s katerim je dogovor o posoji iz Genta zaključen, tako da 21-letnega Izraelca v nadaljevanju sezone ne bo več v našem moštvu. Izmed mladincev, ki so bili pogosteje s člansko ekipo, sta Žan Kolmanič in Adis Hodžić začela zimske priprave s selekcijo U-19. Luka Štor pa se ni udeležil zbora zaradi bolezni.

Priprave doma in v Moravskih
Z današnjim treningom ob 11h so vijoličasti pričeli z intenzivnimi pripravami doma, v Ljudskem vrtu in bližnji okolici. V ponedeljek pa se ekipa seli v Moravske Toplice, tradicionalno bazo za priprave pred spomladanskim nogometnim povratkom. 17. januarja vijoličaste čaka prva tekma, na kateri bo namesto ZTE, njihov prvi nasprotnik madžarski drugoligaš Gyirmot SE.

Oddaj komentar