VIDEO: Že 8. Štengijada na Kalvarijo

Tek po 455 stopnicah na vrh Kalvarije

Letošnji tek po 455 stopnicah na Kalvarijo imenovan Štengijada v organizaciji Policijske uprave Maribor je že 8. zapored. Gre za odprto prvenstvo policijske uprave in letos že tretjič tudi državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk za veliki prehodni pokal.

Sicer pa je tek po stopnicah odprtega tipa, kar pomeni, da so se lahko prijavile tudi mešane trojice, ki ne spadajo pod okrilje policije oziroma Policijske uprave. Udeleženci morajo zgolj upoštevati pravila, da mora tekmovalna trojka biti sestavljena iz predstavnikov obeh spolov, skupni humanitarni prispevek ekipe pa znaša vsaj 15 evrov in je pogoj za udeležbo na državnem prvenstvu. Tekmovanje ima zraven tekmovalne tudi humanitarno noto, saj organizator zbrane prostovoljne prispevke nameni Zvezi prijateljev mladine Maribor za letovanje otrok. Zvezo so k sodelovanju povabili tudi letos, tako da bodo tudi letošnji prispevki namenjeni letovanju otrok.
Letos je bilo prijavljenih kar 70 ekip od tega 10 zunanjih in 60 iz policijskih vrst. Več o letošnji Štengijadi in utrinkih iz tekmovanja pa v priloženem videu z organizatorjem Simonom Belšakom, policijskim inšpektorjem PU Maribor.

Prve tri ekipe bodo prejele tudi pokal, ki bo simboliziral dober rezultat in dejstvo, da so s prostovoljnim prispevkom omogočili otrokom letovanje na morju.
Podpori iz policijskih vrst so hvaležni tudi pri Zvezi prijateljev mladine Maribor. Več o tem pa Božo Raušl, sekretar Zveze prijateljev mladine Maribor v priloženem videu.

Oddaj komentar