VIDEO: Zakaj (tolikokrat) kosijo ob Pekrskem potoku?

Potem ko smo v uredništvo prejeli anonimko bralca K., ki opozarja, da naj bi pri Pekrskem potoku potekala nesmiselna košnja trave, smo preverili dejstva. Na Snagi odgovarjajo: “To je zadnja košnja, ki mora biti opravljena še pred zimo.”


Video smo posneli v času košnje 26. oktobra 2017 ob 8:15.

Mnenje bralca K.: “Nesmiselni stroški”
Bralec se zgraža, da zaposleni podjetja Snaga ob OŠ Leona Štuklja travo kosijo vsake tri tedne. V zadnjih dveh mesecih, ko trava naj ne bi zrasla za več kot 2 cm, pravi, da so kosili že štirikrat. Prepričan je, da s tem povzročajo nesmiselne stroške občanom oz. MO Maribor in, da s košnjo pretiravajo že več let.

Vir: Bralec K.

Najprej premalo, zdaj preveč?
Košnji pri Pekrskem potoku se Snaga posebej pozorno posveča, saj so bili v preteklem obdobju deležni kritik, da je tisti del zelo zanemarjen. “Nikakor pa ne uničujemo zelenic, ki so tam. Je tudi res, da je to zadnja košnja v letošnji sezoni, ampak moramo jo opraviti še pred začetkom te zime oz. pred začetkom mrzlega obdobja,” pojasnjujejo v Snagi. Obrazložili so tudi, da so stroški košnje predvideni v proračunu MO Maribor in, da je košnja pri Pekrskem potoku redno delo podjetja Snaga, s čimer dodatnih stroškov niso povzročili.

 

2 KOMENTARJEV

  1. Naj vas seznanim, da je Pekerski potok bil še leta 1966 aktiven, saj je bil neposredno vezan z nekdanjim naravnim ribnikom ob nekdanjem pokopališču. Na tem pokopališču smo leta 1965 položili skalnik padlim borcem. Ta skalnik smo pripeljali iz Josip dola. In ta spomenik je še danes na tistem mestu.
    Ko se je leta 1964 pričel graditi S 23 so takrat naravni ribnik dobesedno zasipali. Danes ga ni več. Takrat je bil glavni incijator pri razvoju S 23 g. iz Mestne občine Maribor, ki je dejal, da bo tam nastalo novo umetno jezero in to v neposredni bližine Borštnikovega naselja. Da in kaj danes porečejo prebivalci MČ Nova vas ? Za to sploh niso vedeli in v to sem prepričan. Danes bi bilo umetno jezero v neposredni bližini ki bi ga lahko občani danes uporabljali. Zakaj ne zahtevate ? Saj to je bil eden od pogojev, da nastane novo naselje. Občani zbudite se !

  2. VRNITE NAM PONOVNO RIBNIK NAZAJ, TAKO KOT SO OBLJUBILI FUNKCIONARJI OZ, TAKRATNI ODGOVORNI G. K O B I L I C A iz mestne uprave mestne občine. Namesto ribnika dobite umetno jezero ! Najbolj enostavno je bilo, zasipati Scherbaumov ribnik! Krajani Nove vasi želimo, da nam vrnete tisto kar ste nam leta 1960 vzeli. Vrnite in vzpostavite tisto kar je bilo oblčubljano !

Oddaj komentar