VIDEO: V Občini Hoče-Slivnica izvedli že 3. tek pod Pohorjem

Start teka pod Pohorjem

V nedeljo, 2. junija so v Občini Hoče-Slivnica tekli. Ker je občina znana po razgibanem športnem življenju, želijo ta način življenja deliti tudi z drugimi in v svoje kraje povabiti tekače in ostale športnike ter tudi tako prikazati številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v prelepem obmestnem okolju.

Tako je občina že tretjič zapored organizirala Tek pod Pohorjem, tokrat prvič pod okriljem Športnega vikenda Maribor. Tekači so se zbrali v Hočah pri večnamenski športni dvorani, kjer se je ob 9.30 pričel tek za otroke s kratko traso okoli osnovne šole Dušana Flisa Hoče. Pol ure kasneje, ob 10. uri pa so, nekoliko nižje, za večnamensko športno dvorano štartali odrasli, katere je čakala deset kilometrska trasa. Na deset kilometrski izziv, se je podal tudi župan Občine Hoče-Slivnica, Marko Soršak, ki je velik podpornik športnih dogodkov. In prav njemu gre zasluga, da je bil letošnji Tek pod Pohorjem tudi del sosednje občine oziroma Športnega vikenda Maribor.

Občina Hoče-Slivnica je prav gotovo športna občina, saj imajo registriranih več kot 1100 športnikov, kar predstavlja kar 10% vseh občank in občanov. In ker je športni duh potrebno krepiti že od majhnih nog, so v občini poskrbeli, da tudi najmlajši skozi igro in zabavo ter krajši tekaški izziv, spoznajo pozitivne učinke športnega udejstvovanja. Po končanem otroškem teku je potekala še animacija za otroke s športnim društvom Svizec Sport, ki v občini skrbi za športno aktivnost otrok od vrtca dalje.

Otroški tek pod Pohorjem

Letos je Občina Hoče-Slivnica Tek pod Pohorjem še dodatno popestrila z Markom Soršakom – -Sokijem, ki je še z dvema mladima učiteljema iz njegove bobnarske šole, ob štartu in cilju obeh tekov, tekače bodril z bobnanjem. V občini so namreč želeli pokazati, da je tek poleg sproščanja telesa in duha ter krepitvi imunskega sistema tudi odlična priložnost za druženje in sklepanje novih prijateljstev. Občina je prejela priznanje Planetu Zemlja prijazna občina, kar je njihova dodatna motivacija, da ostanejo Ljudem prijazna občina, ki lahko vsakemu prebivalcu in obiskovalcu ponudi nekaj več. “Eden iz med zastavljenih ciljev je tudi dvigniti zavest v športu, saj v današnjih dneh marsikdo pozabi na rekreacijo ali pa jo postavi na stranski tir,” so še povedali na občini.

Marko Soršak – Soki (levo)

Na traso dolgo 10 km se je podalo več kot 300 tekačev, katere je na vsakih 2,5 km čakala tudi tematsko okrepčevalna postaja.

Cilj teka pod Pohorjem

Oddaj komentar