VIDEO: V Mestni četrti Center dvojno praznovali

V mariborski Mestni četrti Center so včeraj praznovali svoj drugi praznik. 4. april so izbrali zaradi obletnice prižiga prve žarnice v Mariboru. Prav pred spominskim obeležjem so pričeli svoje praznovanje, nadaljevali pa v Melju, kjer so zazvenele slovenske pesmi ter plesni ritmi.

4. aprila 1883 je na Grajskem trgu zasvetila prva žarnica, s čimer se je pričela elektrifikacija mesta. Tam so se včeraj dopoldne zbrali meščani, da bi obudili spomin in vsem mimoidočim s ponosom pokazali dediščino. Zbrane sta nagovorila župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec in predsednica Mestne četrti Center Valerija Vreča.

Med tem ko so na Grajskem trgu igrali godbeniki, so v obnovljeni dvorani v Melju, kjer so prostori Mestne četrti, zvenele slovenske pesmi. Na večerno proslavo so povabili Kresnice. Zbranim v dvorani so predstavili tudi izdelke likovnega natečaja, na katerem so mariborski osnovnošolci ustvarjali na temo prve žarnice (razstava bo na ogled v prostorih Elektra Maribor vse do meseca maja). Za živahen zaključek pa so s plesnimi swing ritmi poskrbeli člani zasedbe The Oldies Dixi banda. Utrinek v VIDEU.

Oddaj komentar