VIDEO: V Dvorani Tabor so se odvile 2. športne igre bolnikov po možganski kapi celotne Slovenije

Možganska kap je najpogostejša nevrološka bolezen. Samo v Sloveniji jo letno doživi več kot 4.000 ljudi. V Dvorani Tabor so se družili pacienti iz vse Slovenije, pomerili so se tudi v različnih igrah.

Potekale so namreč 2. športne igre bolnikov po možganski kapi Slovenije v organizaciji Združenja CVB Slovenije in Društva bolnikov po MK Podravja Maribor. Dogodek so obeležili s kulturnim programom 33. obletnice delovanja Združenja bolnikov s CVB Slovenije, 20. obletnice delovanja Kluba Maribor in 12. obletnice delovanja Društva bolnikov po možganski kapi Podravja Maribor. Pomagali so številni prostovoljci med drugimi dijaki 2. gimnazije Maribor.

Člane spodbujajo k aktivnemu življenju skozi celotno življenje. Vsak udeleženec nosi svojo zgodbo.

Povezovanje bolnikov je izrednega pomena. Člani lahko z delom v klubih razvijajo preostale zmožnosti, pridobivajo samozavest in občutek, da zmorejo.

Po kulturnem dogodku se je odvilo tekmovanje v različnih kategorijah: kegljanje s kroglo na vrvici, balinanje, pikado, šah, vlečenje vrvi, vodenje žoge med stožci in metanje kroglic na palčko. Vsi udeleženci so se v igrah več kot zabavali in na lastne oči smo se prepričali, da možganska kap ne izbira. Mlajši in starejši, vsakega lahko doleti, zato je pomembno, da se tega zavedamo in poznamo dejavnike tveganja za možgansko kap.

Kako je bilo pa v prispevku spodaj.

Nekaj foto utrinkov:

Iskrena hvala vsem sponzorjem za podporo.

Oddaj komentar