VIDEO: V dvorani Tabor se obeta izjemen večer borilnih veščin

Žiga Pečnik desno, levo njegov trener

Predsednik športne zveze Maribor, Tomaž Barada, je dejal, da je že pogrešal večji dogodek borilnih veščin v Mariboru, saj je od zadnjega dvoboja, ko je Gregor Stračanek branil svojo titulo, minilo že skoraj dve leti.

“Moram priznati, da me boli srce, ko se organizirajo borbe oziroma tekmovanja v borilnih veščinah po Sloveniji, kjer se rojevajo različni šampioni za katere sem prepričan, da niso tisti najboljši, ki jih premore naša država. Zato smo se odločili, da v Mariboru organiziramo Noč dvobojev z najbolj zvenečimi imeni, ki jih trenutno Slovenija premore po WAKO organizaciji, ki je edina priznana organizacija tudi iz strani Olimpijskega komiteja Slovenije in Mednarodnega olimpijskega komiteja,” je razloge za organizacijo športnega dogodka uvodoma pojasnil Barada.

Tako bo domači šampion in aktualni evropski kickboks prvak WAKO PRO Full Contact, Gregor Stračanek, 6. aprila v dvorani Tabor Maribor soočen z največjim izzivom svoje kariere. Tokrat bo šlo za naslov svetovnega prvaka v kickboksu, nasproti pa mu bo stal branilec naslova, Francoz Frederic Ficet. Da bo šlo za izjemno borbo, ki jo je Stračaneku omogočil organizator, ni treba posebej poudarjati. Organizator se je potrudil, da to ne bo edina atraktivna borba večera, saj bo še več atraktivnosti dodalo nekaj ostalih bojev, med drugim borba za naslov evropskega prvaka v K1, kjer se bosta pomerila domačin Žiga Pečnik in Srb Milan Babić. Žiga Pečnik sicer ima že medalje iz svetovnega in evropskega prvenstva amaterskih borcev, tokrat pa se bo prvič boril za profesionalni naslov evropskega prvaka. Večer 6. aprila bo tako postregel s kar šestimi izjemnimi borbami od katerih bi bilo vredno izpostaviti naslednje:
Gregor Stračanek vs. Frederic Ficet (Francija)
WAKO PRO za naslov Svetovnega prvaka, Full contact, 71,8 kg

Žiga Pečnik vs. Milan Babić (srbija)
WAKO PRO za naslov evropskega prvaka K1, 78,1 kg

Miran Fabjan vs. Bojan Džepina (Srbija)
K1, 91 kg

Samo Petje vs. Bogdan Šumarov (Bolgarija)
K1, 71 kg

Organizator je poskrbel, da bodo v Mariboru pesti prekrižala najbolj aktraktivna in priznana imena domače ter tuje scene. Prav zaradi tega se bosta lahko dva domačina borila za laskavi tituli svetovnega in evropskega prvaka.

Predsednik Športne zveze Maribor in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije je dejal, da sta domača borca sposobna osvojiti laskava naslova, vendar bosta morala pokazati izjemni borbi, saj velja pravilo, da mora izzivalec pokazati vsaj 20 odstotkov več od branilca naslova. Žigo Pečnika tako čaka do zdaj najzahtevnejši dvoboj kariere.

Vladimir Sitar, predsednik Kickboxing zveze Slovenije pravi, da takšni dogodki dvigujejo raven borilnih športov v Sloveniji, predvsem pa prepoznavnost, ki je pomembna predvsem pri finančni podpori. Velik korak k prepoznavnosti je bil narejen, ko je kickbox prepoznal tudi Olimpijski komite Slovenije in posledično tudi Mednarodni olimpijski komite.

V dvorani Tabor se nam tako 6. aprila obeta večer izjemnih borb, ki jih bomo morda nekoč lahko spremljali tudi na Olimpijskih igrah.

Oddaj komentar