VIDEO: Marko Pigac za rojstni dan na sodišče zoper župana in direktorico

Marko Pigac pred sodiščem.

Danes se je pričel sodni postopek zoper župana Občine Šentilj Štefana Žvaba ter direktorico tamkajšnje občinske uprave Bogdano Pribevski. Znan fotograf in foto reporter Marko Pigac ju namreč kot zasebni tožnik toži v prepričanju, da sta ga (javno) obrekovala. Danes, na njegov rojstni dan, so se srečali na sodišču.

Na Okrajnem sodišču naj bi danes potekala prva glavna obravnava kazenskega postopka, a sta zagovornika obdolženih (Š. Žvaba in B. Pribevski) sodnici Sonji Krajnc predložila nove dokaze. SMS sporočila in elektronska pošta, ki sta si jih izmenjala obdolženi Žvab in zasebni tožnik Pigac, po mnenju zagovornikov dokazujejo, da je bil zamujen rok za vložitev zasebne tožbe. Odvetnica Ines Vračko (pooblaščena zastopnica Marka Pigaca), je ugovor smatrala kot neutemeljen in repliko argumentirala. Zaradi ugotavljanja pravočasnosti vložene tožbe, bo sodišče sedaj preverjalo pridobljeni material in pridobivalo dodatnega, zato je sodnica glavno obravnavo prestavila na september. Obdolžena današnjega razpleta nista želela komentirati. Več v videu:

Gre za osebni obračun
Četudi sodnica danes še ni pričela z glavno obravnavo, je kot pričo zaslišala Pigaca. Med drugim je v dvorani opozoril, da je bil zadnji dve leti izpostavljen marsikateremu neprijetnemu soočenju s sokrajani. Poudaril je, da se v Šentilju, kjer se vsi poznajo, hitro širijo različne govorice in neresnice. Po današnjem naroku je povedal, da “župan mojega kraja uporablja javna občila za obračun z mano“. Prepričan je, da mu Žvab s svojimi manevri skuša uničiti kredibilnost, “zato, ker vem neke stvari, ki si on ne želi, da bi jih občani izvedeli, še posebej ne pred prihajajočimi volitvami v 2018.” V video izjavi pa je pojasnil svoje zahteve:

Oddaj komentar