VIDEO: Kmalu 17. Poletna muzejska noč

Skupnost muzejev Slovenije letos organizira že 17. Poletno muzejsko noč. Tudi tokrat bo potekala tretjo soboto v juniju, 15. junija, od 18. do 24. ure. V tem času bodo številni muzeji in galerije široko odprli svoja vrata in ponudili številne brezplačne vsebine in programe. Novost letošnje muzejske noči je drugačen pristop k promociji projekta, muzejev, galerij in kulturne dediščine. S sodelovanjem s študentko magistrskega študija Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Janjo Kosi, ki se ukvarja z ilustracijo in animacijo, tako s kratkimi filmčki vabijo obiskovalce na že 17. poletno muzejsko noč, tudi v Muzej narodne osvoboditve Maribor.

Poletna muzejska noč bo letos zajela še več slovenskih krajev in muzejev, pojasnjuje Simona Tripkovič, muzejska svetovalka Muzeja NO Maribor.

Trend naraščanja števila sodelujočih je tako znak, da je promocijski dogodek Poletna muzejska noč pomemben slovenski prostor, pa tudi da ljudi zanima slovenska kultura in da cenijo slovensko kulturno dediščino. V video izjavi o namenu poletne muzejske noči pojasnjuje direktorica Muzeja Narodne osvoboditve Maribor, Aleksandra Berberih Slana.

Letošnja novost: promocija z animacijo

Novost letošnje muzejske noči je drugačen pristop k promociji projekta, muzejev, galerij in kulturne dediščine. Skupnost muzejev Slovenije se je namreč odločila za sodelovanje z mladimi. K promociji so povabili študentko magistrskega študija Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Janjo Kosi. Mlada umetnica se ukvarja predvsem z ilustracijo in animacijo, temu primerno pa je zasnovala tudi lik poletne muzejske noči in animacije, ki so vdahnile življenje slovenski kulturni dediščini. Nov pristop pa je pritegnil veliko pozornosti in požel številne pohvale. Prilagamo enega izmed videev, avtorice Janje Kosi.

Oddaj komentar