VIDEO: Glazerjeva nagrada slikarju Bogdanu Čobalu

Bojan Labovič, Urad za kulturo MO Maribor; Zdenka Križanič, predsednica Odbora za Glazerjeve; Zdravko Luketič, podpredsednik Odbora za Glazerjeve

 

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor
za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Glazerjevo nagrado v letu 2019 za življenjsko delo prejme akademski slikar Bogdan Čobal.

Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju ali za večletno delo pri posredovanju kulturnih vrednot in spodbujanju kulturnega življenja v Mestni občini Maribor.

Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2019, ki je bil objavljen 16. oktobra 2018 in odprt do 16. decembra 2018, je prispelo 26 predlogov s 17 predlaganimi kandidati, od tega 11 kandidatov za Glazerjevo listino in 6 kandidatov za Glazerjevo

Bogdan Čobal

nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov.

 

Ta je na svoji seji 6. marca 2019 izbral naslednje nagrajence: Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2019 akademski slikar Bogdan Čobal. Podpredsednik Odbora za Glazerjeve nagrade, Zdravko Luketič o prejemniku Glazerjeve nagrade za življenjsko delo.

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh oz. treh letih prejmejo:
Manica Klenovšek Musil, ilustratorka in avtorica otroških slikanic,
Petra Kolmančič, pesnica,
Simon Krečič, umetniški vodja in dirigent.

Podelitev Glazerjevih nagrad in Glazerjevih listin bo v sredo, 21. marca 2019, ob 18. uri v Minoritski cerkvi Lutkovnega gledališča Maribor.

Oddaj komentar