VIDEO: Ganljiv posnetek zaokrožil svet, že 10 let vsako jutro rešuje zavržene živali

Judy Obregon rešuje zapuščene pse. Vir: Facebook, Dodo

Na spletu je zaokrožil posnetek ženske, ki že deset let vsako jutro rešuje zavržene živali.

Vsako jutro se namreč Judy Obregon odpelje k jezeru Echo na odlagališče, kjer išče zapuščene pse. Večinoma gre za pse, ki so jih ljudje odvrgli in jih tam pustili. Psi so večinoma tako prestrašeni, da se ji skorajda ne upajo približati. A Judy jih z vztrajnostjo in potrpežljivostjo išče in privabi k sebi, nato pa jim poišče ljubeče in odgovorne lastnike.

Nekateri psi tako prestrašeni, da se ne upajo približati

Na posnetku tako vidimo, kako se jih strahoma približa psička. Judy je sprva mislila, da je psička poškodovana, ker je šepala, a v resnici je bila tako prestrašena, da ni niti prav hodila. Ko se je Judy sklonila k njej, je celo zajokala. V avtu pa se je čisto stisnila k Judy. Bila je presrečna, da je zapustila grozno odlagališče za odpadke.

Judy Obregon ganijo psi, ki jih ljudje odvržejo ob jezeru Echo. Vir: Facebook, Dodo

Judy išče zapuščene pse tudi ob štirih zjutraj

Judy nekatere pse najde čez dan, druge ponoči, ko sami iščejo prostor, kjer bi bili varni in na toplem. Zaupala je, da je včasih ob jezeru tudi ob štirih zjutraj, ljudje pa jo sprašujejo, kaj dela tam. Pravi, da zaradi tega, ker ob takih nemogočih urah ljudje tam odvržejo pse. Zato bi rada bila takrat tam, da lahko reši psa, preden izgine v gozdu.

Trganje desk, da pride do skritega psa

Zgodilo se je tudi že, da je tam našla zaboj za psa, kar pomeni, da so ljudje tik pred tem iz njega izpustili psa, niso pa utegnili zaboja odnesti. Ob tem je dejala, da če bi tja prišla nekaj sekund prej, bi jih verjetno ujela pri dejanju. Zgrožena je, ko vidi, kam vse stlačijo živali ali pa se pod deske skrijejo sami. Le s težavo jih reši, včasih tudi s trganjem desk narazen. Opozorila je, da bi se lahko zgodilo, da pse, ki jih pustijo v zabojih ali zavite v odeje, zgrabijo smetarji in odvržejo v kontejner, ker ne vedo, da so zaviti v odeje.

Psi dobijo topel in ljubeč dom, kot si ga tudi zaslužijo

In kaj se zgodi s psi, potem ko jih Judy odpelje? Najprej gre z njimi na samo, da jih pomiri, nato pa jih odpelje v zavetišče, kjer poskrbi, da pridejo ponje ljubeči, skrbni in odgovorni ljudje, ki jih odpeljejo v svoje domove. In Judy pravi, da jo to osrečuje.

Oddaj komentar