VIDEO: Festival dojenja v Mariboru balzam za dušo, ključna je podpora

Ob svetovnem tednu dojenja je festival dojenja, tokrat že osmi, potekal danes, 7. avgusta, v mariborskem. Mamicam, bodočim mamicam in vsem, ki se odločajo za starševstvo so delili koristne nasvete.

Letos in lani v nekoliko manjšem številu kot nekoč, a vsi, ki so se druženja udeležili, so domov odšli z dodatnim znanjem in predvsem podporo in spodbudo. Dojenje je nekaj najlepšega, kar lahko daš otrokom, a včasih ni tako enostavno kot na prvi pogled.

“Ta druženja so balzam za dušo”

Ena izmed mamic nam je dejala, da uspešno doji drugega otroka in druženje opisala kot balzam za dušo: “Taki balzam za dušo, malo izmenjaš mnenje, da vidiš kako gre drugim in vidiš, da nisi edini v kakšni neprijetni situacije.”

“Ključna je podpora”

Marina Frangež nam je povedala, da še vedno opaža veliko nezaupanja žensk vase: “Mislim, da se skozi leta vračamo v zaupanje vase in da si ženske podelijo skrivnosti, ki to sploh niso. Otrok je naš največji zaklad in če smo “bombandirani” s strani medijev z filmi o kričečem porodu in blaženem dojenju, ne zaupamo sebi, ko se zgodi ravno obratno.”

Največ zanimanja starši pokažejo za obdobje po porodu

Pripravili so tudi brezplačna online predavanja, ki so še vedno na voljo, več o tem nam je povedala Urška Repnik.

Več na veva.si.

Oddaj komentar