VIDEO: Arsenovič vnovič žrtev napada

Saša Arsenovič, župan MO Maribor

Danes je mariborski župan ponovno stopil pred medije in predstavil nekaj podrobnosti vnovičnega napada na njegovo lastnino, ki se je zgodil v soboto popoldan. Tokrat so bili “ustrahovalci” še bolj predrzni kot doslej in poškodovali njegov dom. Tokrat so mariborskemu županu prerezali vrtna vrata oziroma njihovo polnilo.

Prejšnji teden smo že poročali o razbitih šipah na Gostilni Maribor in o eksplozivu oziroma pirotehničnem sredstvu, s katerim so poškodovali steklo na restavraciji Rožmarin. Zdaj pa so se nepridipravi lotili njegovega doma. Župan je danes medijem dejal, da so neznanci že v začetku marca na podoben način poškodovali okolico njegovega doma, vendar takrat dogodku ni pripisoval posebnega pomena, danes se zaveda, da gre za načrtovana dejanja.

Arsenovič je še povedal, da se pred nastopom županske funkcije, ko je deloval kot podjetnik, s takšnimi težavami nikoli ni srečal, zato je prepričan, da so vezane izključno na njegovo župansko funkcijo. “Kaže, da so težave povezane z mojim kritičnim mišljenjem do nepravilne porabe davkoplačevalskega denarja v mestu, tukaj mislim na naročila in nadzor. Nazadnje sem izpostavil dva primera, Zdravstveno postajo Tezno in Ljudski vrt, vendar je teh primerov še veliko več, tako da je krog tistih, ki jih to kakorkoli moti, zelo širok.”

Sicer pa je Arsenovič na koncu dejal, da ob teh neprijetnih dogodkih ni niti pomislil, da ne bi bil več župan, saj ga takšne zadeve zgolj spodbujajo, da dela transparentno in pošteno.

Oddaj komentar