VIDEO: 9. seja mestnega sveta Mestne občine Maribor s poudarkom na rebalansu proračuna

Na novinarski konferenci so predstavili gradiva, ki bodo obravnavana na 9. redni seji Mestnega sveta MO Maribor, ki bo potekala 26. oktobra 2023.
Aleksander Saša Arsenovič, župan MO Maribor, je najprej povedal, da gradnja centra Rotovž dobro napreduje, prav tako tečejo gradnje na Pohorju, upa, da se bo bo v kratkem odvil zagon gondole.

Obravnavan bo rebalans proračuna

Pomočnica direktorja Mestne uprave Mateja Cekić je pojasnila, da bodo jutri obravnavali rebalans proračuna: “Iz polletnega poročila je izhajalo, da moramo na določenih postavkah zagotoviti dodatna sredstva. Ta sredstva zagotavljamo s prerazporeditvami iz drugih postavk. V globalu proračuna bistveno ne spreminjamo. Sedaj imamo veljavni proračun 194,692 milijonov evrov, spreminja se na 194,485 milijonov, se pravi za 144 tisoč se zmanjšuje.” Z rebalansom sicer dodajajo sredstva za subvencijo za gondolo in avtobusni promet.

Podrobnostim na prihodkovni in odhodkovni strani in zakaj je potrebna prerazporeditev sredstev lahko prisluhnete v videoposnetku spodaj. Gradivo je sicer dostopno TUKAJ.

Irena Španinger, direktorica Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor, je pojasnila, da posodabljajo dokumentarni sistem: “V kolikor si želimo posodobitev, smo morali posodobiti strežnik in IT infrastrukturo, ker je to višje vrednosti od 10.000 mora biti zavedeno v načrtu razpolaganja s stvarnim premoženjem.”

Igor Klančnik iz Urada za šport, pa je povedal, da so se na podlagi analize javnega razpisa letnega programa športa za leti 2022 in 2023 odločili in ugotovili, da so potrebne določene spremembe internega odloka o sofinanciranju letnega programa športa v MO Maribor. Gre za tri manjše spremembe.

Na dnevnem redu so tudi: Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o rabi javnih površin – skrajšani postopek, Predhodno pisno soglasje mestnega sveta k osnutku besedila pravnega posla
za prodajo nepremičnin, Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izbiri in sofinanciranju dejavnosti izvajalcev letnega programa športa v Mestni občini Maribor s predlogom – skrajšani postopek, Sklep o potrditvi lokacijske preveritve za omogočanje začasne rabe na delu zemljiške parcele 1302/12 k.o. Tabor v Mestni občini Maribor, Rebalans Poslovno finančnega načrta 2023 s Spremembami in dopolnitvami, Letnega načrta ravnanja s stvarnim premoženjem JMSS Maribor in Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za poslovni objekt z mikrobiološkim laboratorijem ob Ptujski cesti v Mestni občini Maribor – druga obravnava.

 

Oddaj komentar