VIDEO: Znova velika čistilna akcija v Mariboru

Mestna občina Maribor v okviru projekta Izboljšajmo Maribor peto leto zapored organizira veliko občinsko čistilno akcijo Moji odpadki, moja skrb 2023.

V že tradicionalni mestni čistilni akciji bodo pozornost posvetili odstranjevanju odpadkov iz našega neposrednega naravnega okolja (okolice stanovanjskih blokov, šol in vrtcev, športnih objektov, z javnih zelenih površin, parkov, gozdov, pokopališč …)

“V akcijo želimo vključiti čim večje število šol, vrtcev, društev, NVO in občanov v različnih vlogah – kot obiskovalci parkov in gozdov, kot stanovalci v večstanovanjskih objektih, uporabniki športnih površin, uporabniki otroških igrišč … in zaposlene v MO Maribor in njenih zavodih ter javnih podjetjih (JHMB),” so pojasnili.

Irena Bartok, Služba za korporativno komuniciranje JHMB, je predstavila, kdaj in kje bo potekala čistilna akcija.

Sicer pa bodo 29. marca očistili tudi tržnico v Novi vasi. Več o tem v posnetku spodaj.

Očistili bodo tudi Dravo

18. marca se bo odvila Mednarodna ekološka akcija Drava 2023– čiščenje struge reke Drave in obrežja reke v organizaciji Potapljaškega društva Maribor in MO Maribor. Akcija bo potekala od 9.00 ure do 14.00 ure od Koblerjevega zaliva do Vodnega stolpa na Lentu. Vojo Erakovič je ob tem povedal, da bodo čistili tudi na Ptuju in Varaždinu. Sicer ocenjuje, da je odpadkov k sreči vedno manj.

Več o akciji TUKAJ.

Oddaj komentar