Vetrne elektrarne: Podjetje Energija na veter se je odzvalo na sejo Občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica

“Na projektu Vetrne elektrarne Slovenska Bistrica z dušo in srcem delamo 5 let, zato je težko v nekaj besedah strniti vse občutke iz izredne seje Občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica. Vodi in združuje nas velika mera vztrajnosti, potrpežljivosti in zavedanje vsesplošne povezanosti,” se glasi odziv podjetja Energija na veter d.o.o..

Zapisali so: “Sklep bistriških svetnikov, da se sprejme obvezna razlaga Občinskega prostorskega akta, bo predmet nadaljnje pravne presoje. Celotno situacijo pa razumemo predvsem kot posledico dejstva, da zaenkrat nismo imeli možnosti odgovoriti na vsa vprašanja vezana na projekt in kasnejše obratovanje, še manj pa odpreti vprašanja koristi, ki jih bodo imeli občina in občani od delovanja vetrnega polja.”

Naš cilj je od samega začetka delovati v sožitju z naravnim okoljem in krajani. Odgovornost do okolja smo uresničili s prilagajanjem vsem znanim naravovarstvenim omejitvam, do pogajanj z Občino in občani glede njihove vključenosti v obratovanje pa na žalost še ni prišlo.

Zelena električna energija iz postavljenih vetrnih elektrarn Slovenska Bistrica zagotavlja električno energijo za 100.000 občanov. Želimo vzpostaviti možnosti, da imajo krajani od tega dobrobit v obliki cenejše električne energije in ima Občina Slovenska Bistrica na voljo prihodek 3 % od proizvedene električne energije, kar se ocenjuje na 2,7 milijona EUR na leto, zapišejo v sporočilu za javnost.

Poudarili so: “Verjamemo, da bomo s svetniki in občani slej ko prej sedli za mizo in našli najlepšo različico sobivanja in soustvarjanja. Zaključujemo s citatom velikana – Nikole Tesla: »Dan, ko bomo izvedeli, kaj je elektrika, bo najpomembnejši dan v zgodovini človeštva.«

Oddaj komentar