Varnostnik v Mariboru napadel 21-letnika, ker ni nosil maske

Portal bakos.si poroča o dogodku, ki naj bi se zgodil v Mariboru. 21-letnik naj bi obiskal Trgovski center Mercator na Tržaški cesti. S punco sta želela spiti pijačo v gostinskem lokalu, na poti pa sta srečala varnostnika. Ta naj bi se, po poročanju prej omenjenega portala, spravil nanju.

Priznava, da ni nosil maske, a ne more razumeti, da je varnostnik, kot je sam dejal, ubral takšno pot, da se je spravil nanj. “Šokiralo pa me je, ko je začel z žalitvami, kot so j…m ti mater, spizdi in trgovine ipd,” med drugim navaja bakos.si. Napadel naj bi ga od zadaj, 21-letnik pa naj bi ga napadel nazaj. Varnostnik naj bi med drugim udaril tudi njegovo dekle. Prišli naj bi policisti, ki so spisali zapisnik. Sam naj bi nato poiskal zdravniško pomoč, saj naj bi imel poškodovano spodnjo čeljust in rdečine po vratu.

Njegovo plat so preverili tudi pri vodstvu Aktiva varovanje d.d., kjer so jim odgovorili, da je varnostnik ravnal zakonito in strokovno. Policisti pa so dejali, da niso obravnavali nobenega kaznivega dejanja ali kršitve javnega reda in miru. So pa za bakos.si potrdili, da so obravnavali kršitev med občanom in varnostnikom zaradi neuporabe maske.

Policisti še zbirajo obvestila.

Oddaj komentar