FOTO: Po avtocesti več kilometrov s prazno gumo in s serijo prekrškov

FOTO: PPP Maribor

Mariborski policisti poročajo o 35-letnemu vozniku osebnega vozila, ki ni upošteval modrih luči in kratkih zvočnih znakov policijskega vozila.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave, ki svoje naloge izvajajo tudi na avtocestnem omrežju v notranjosti države, so včeraj okrog poldneva na avtocesti A1 v bližini Šempetra v Savinjski dolini ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi A6, španskih registrskih oznak. Voznik audija modrih luči in kratkih zvočnih znakov policijskega vozila ni upošteval, temveč je s pospešeno hitrostjo z vožnjo nadaljeval v smeri Maribora. Pri tem je storil kar osem kršitev cestno prometnih predpisov.

Kar pet kilometrov vozil le po platišču

Na avtocesti A1, izven naselja Vrhole je voznik audija na avtocesti ustavil. Vozniku se je med vožnjo izpraznila zadnja desna pnevmatika na vozilu, zato je zadnjih pet kilometrov pred ustavitvijo vozil zgolj po platišču zadnjega desnega kolesa. Policisti so ob pomoči policistov Postaje prometne policije Maribor izvedli postopek, v katerem so ugotovili, da je storilec opisanih prekrškov 35-letni Romun. Policisti pri vozniku niso zaznali alkohola ali vpliva drog oz. drugih psihoaktivnih snovi.

Globa in kazenske točne za voznika

Vozniku so izrekli globo za osem storjenih cestno prometnih prekrškov, stransko sankcijo 5 kazenskih točk in globo za prekršek po Zakonu o javnem redu in miru. Skupaj so mu izrekli globo v višini 2.423,83 evrov. Polovični znesek izrečene globe je kršitelj plačal takoj, na kraju prekrška.

Oddaj komentar