V Tednu otroka izpostavljajo pomen bolj ustvarjalnega učenja

Slika je simbolična.

Teden otroka, ki se bo pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije začel danes, bo pod skupno temo Povabimo Sonce v šolo izpostavil pomen bolj ustvarjalnega učenja in razmišljanja. V Mariboru bodo v ta namen izvedli številne aktivnosti.

Prvi teden v oktobru se bodo povsod po Sloveniji odvijale različne delavnice, prireditve, predavanja, strokovni posveti in drugi dogodki namenjeni otrokom in zaradi otrok, ki jih organiziramo društva in zveze prijateljev mladine. V Mariboru se bomo družili na Glavnem trgu, od ponedeljka, 2. oktobra, do petka, 6. oktobra, teden pa zaključili z  VESELO POHORSKO SOBOTO, 7. oktobra, na Domu Miloša Zidanška na Pohorju. 

Slogan TEDNA OTROKA® 2017 je Povabimo sonce v šolo, ki se nanaša na izbrano temo letošnjega Otroškega parlamenta®  Šola in šolski sistem.

V okviru Tedna otroka bodo potekali tudi trije dogodki v okviru Večgeneracijskega centra (VGC) Štajerska – delavnica za starše in otroke Čarobni otroci in dve predavanji Življenje brez odpadkov. Danes, ob 17.30, pa bo v Domu ustvarjalnosti mladih potekal še en VGC dogodek – Familylabov starševski večer.

 

Oddaj komentar