V prometni nesreči na regionalni cesti Ptuj – Zavrč poškodovane tri osebe

Danes ob 00.02 so bili policist obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti Ptuj – Zavrč, tri kilometre pred samim mejnim prehodom kjer je zaradi izvajanja gradbenih del na cestišču promet reguliran s semaforji in poteka izmenično.

Prometno nesrečo je povzročil 40-letni državljan Republike Hrvaške, ki je zaradi neprilagojene hitrosti s svojim vozilom trčil v vozilo last 23-letnega državljana Republike Hrvaške, ki je stalo pri rdeči luči.

V prometni nesreči sta se lažje telesno poškodovala oba voznika in sopotnik v oškodovančevem vozilu. Povzročitelj je bil preizkušen z elektronskim alkotestom ter ugotovljeno, da ima 0.93 mg/l izdihanega zraka brez tolerance.

Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, osvetljevali kraj nesreč, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Ptuj, ki so nato v nesreči tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Ptuj.

Zoper povzročitelja bodo spisali kazensko ovadbo. Zaradi obravnave prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je cesta bila zaprta do 2.52.

Oddaj komentar