V porušenju stanovanjske stavbe na vzhodu Ukrajine več mrtvih

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

Po ruskem raketnem napadu se je danes porušila stanovanjska stavba v kraju Časiv Jar na vzhodu Ukrajine, pri tem pa je po ukrajinskih navedbah umrlo najmanj šest ljudi, pet je poškodovanih. Po besedah tamkajšnjega guvernerja je pod ruševinami še okoli 30 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Reševalna akcija je v teku. Reševalci so uspeli spraviti na površje šest mrtvih in pet poškodovanih,” je na družbenem omrežju Telegram zapisal guverner regije Doneck Pavlo Kirilenko.

Po njegovih navedbah je bila petnadstropna stavba večer prej tarča obstreljevanja z ruskimi raketami vrste uragan. Dva vhoda bloka sta popolnoma uničena, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Guvernerjevih navedb ni bilo mogoče neodvisno preveriti. Je pa rusko obrambno ministrstvo poročalo o sobotnem obstreljevanju Časiv Jara. Rusija sicer stalno trdi, da ne strelja na civilne objekte.

Ruske sile se po zavzetju regije Lugansk osredotočajo na sosednjo regijo Doneck. Z zavzetjem obeh regij bi Rusija dobila nadzor nad celotnim Donbasom.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar