V nedeljo bo krstna izvedba glasbene igre Zvezda in srce, glasbo zanjo napisala Nana Forte in Jure Ivanušič

Vir: Pixabay.com

Premiera glasbene igre Zvezda in srce bo v nedeljo, 17. septembra 2023, ob 17. uri v Dvorani Union v Mariboru. Glasbena igra je nastala po naročilu Festivala Maribor 2023, po dramski predlogi Milana Jesiha pa sta glasbo zanjo napisala Nana Forte in Jure Ivanušič.

Duhoviti karakterji v radoživi predstavi

Glasbena igra Zvezda in srce po dramski predlogi Milana Jesiha je rezultat skladateljskega sodelovanja Nane Forte in Jureta Ivanušiča. Ivanušič je igro priredil, da je primerna za koncertno izvedbo, kjer vse like v živo odigra in odpoje peterica igralcev-pevcev. Duhoviti karakterji oživijo v različnih glasbenih žanrih, glasba slika dogajanje in pripomore k čarobni atmosferi zgodbe z nepričakovanim razpletom. Radoživa predstava vsebuje vse elemente muzikala z mojstrsko rimanimi verzi; je pravi glasbeno-gledališki užitek za otroke in njihove starše, skratka vse, ki še preštevamo zvezde in verjamemo v pravo ljubezen!

Novo uprizoritev so postavili na noge v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor in v sodelovanju z glasbenim kolektivom Carpe artem. Predstava traja približno eno uro in nima odmora.

Glasbeniki in pevci odigrajo vse v živo

Glasba za Zvezdo in srce je tako delo Nane Forte in Jureta Ivanušiča, ki je napisal tudi priredbo besedila, podpisan pa je tudi kot režiser. Vsestranski umetnik pa je v tej igri tudi igralec. Z njim so na odru še igralci Metka Jurc, Urša Kavčič, Mihael Mikluš, Tomaž Planinc. Dirigent je Tilen Draksler. Glasbeni kolektiv Carpe artem sestavljajo: Veronika Brecelj, Maja Peternel, violini, Nejc Mikolič, viola, Nikolaj Sajko, violončelo, Žiga Trilar, kontrabas, Aleš Levačič, pozavna, Kristina Golob, klavir, Tajana Novak, tolkala, Mateja Kremljak, flavta. Oblikovalec svetlobe je Gašper Bohinec, za ilustracijo pa je poskrbel Rok Dragič.

Oddaj komentar